Selecteer een pagina

Ken je dat? Als je na een lange werkdag thuiskomt en nergens zin in hebt? Gewoon geen puf meer. Uitgeput en onderuit gezakt lig je op de bank. Al terugdenkend aan betere tijden, overheerst een verdrietig gevoel. In die tijd had je nog dromen, ambities en zat je boordevol energie. Dat lijkt nu een eeuwigheid geleden. Als jij jezelf hierin herkent, lees dan verder en ontdek hoe je in 7 stappen je energie, dromen en ambities weer nieuw leven inblaast.

Waar komt die vermoeidheid vandaan?
Vermoeidheid en energietekort na je werk kunnen natuurlijk te maken hebben met de werkdruk, bijvoorbeeld als je naast je eigen werk ook nog voor een collega invalt. Meestal gaat dat snel weer over. Ben je al langer moe en futloos? Dan gaat het vaak om de minder voor de hand liggende oorzaken: het is eigenlijk niet de baan die je wilde of je hebt geen uitdaging meer. Het kan ook zijn dat je ongemerkt je dromen en ambities uit het oog bent verloren. Misschien is er in je privéleven iets gebeurd dat je diep geraakt heeft? Een echtscheiding, ruzie met je beste vriend of vriendin? Een gedwongen verhuizing of ben je misschien in jezelf teleurgesteld en daardoor onzeker geworden? De oorzaken van je vermoeidheid en energietekort kunnen dus behoorlijk uiteenlopen zoals je ziet.

Als de emmer overloopt
Wanneer je je ontevredenheid, onzekerheid of verdriet negeert, loopt je emmer steeds voller en word je lontje met de dag korter. Relativeren wordt alsmaar moeilijker. Tegenslagen, groot of klein, laten een leegte achter. Diep in je hart verlang je ernaar om er met iemand over te praten, maar schaamte weerhoud je ervan. Je bent bang voor wat de mensen dan van je zullen gaan denken. Maar als je voor de zoveelste keer uit het niets tegen iemand uitvalt, weet je het: het duurt niet lang meer voordat de emmer overloopt. Er moet iets gebeuren. Je wilt jezelf en de dingen die gebeuren beter begrijpen. Waarom ben ik zo, waarom doe ik zo en … hoe kan ik het veranderen?

Hoe word je positief, energiek, passievol en zelfverzekerd?
Ben jij stiekem een beetje jaloers op mensen die overlopen van energie, positiviteit en gedrevenheid? Bij hen schijnt alles moeiteloos te gaan. Zij werken iedere dag met veel plezier, hebben het ene succes na het andere, zijn creatief en vindingrijk. Jij daarentegen bent vaak cynisch. De passie is eruit, je vindt bijna niks meer leuk en verafschuwt veranderingen. Herkenbaar? Die jaloezie is trouwens prima. Het betekent dat je het eigenlijk anders zou willen zien. Jij wilt ook positief, energiek, passievol en zelfverzekerd zijn. Je weet alleen niet hoe je de knop kunt omdraaien. Je bent niet de enige, geloof me. Ik heb al heel wat mensen hetzelfde zien doormaken. Lees verder en ontdek hoe de passie en energie ook bij jou weer oplaait.

De route naar Maximaal Leven

Hoe je in 7 stappen inzicht krijgt
Via de gratis online training “De route naar Maximaal Leven” kom je in 7 stappen achter de oorzaken van je energietekort en futloosheid. Het is de eerste stap op weg naar meer energie en levensgeluk.

Ontdek wat je beweegt of juist tegenhoudt, hervind de route naar energie, dromen en ambities! Registreer je hiernaast (of hierboven wanneer je dit op een mobiele telefoon leest) voor deze gratis training. Wil je eerst wat meer informatie? Kijk dan hier.