Selecteer een pagina

Iedereen kent wel de midlife crisis. Maar de quarterlife crisis? Deze dip treft jonge mensen tussen de 20 en 30 jaar en moet je vooral niet onderschatten. Integendeel, deze crisis kan je leven flink beheersen. Maar wie een quarterlife crisis snel herkent en overleeft, legt een solide basis voor een succesvol en gelukkiger leven. Hoogstwaarschijnlijk skip je hierdoor zelfs een mogelijke midlife crisis. Ontdek of deze crisis ook jouw leven beheerst en leer welke stappen nodig zijn om hem te trotseren.


De quarterlife crisis: wat is het?
De quarterlife crisis noemen we ook wel de dertigersdip, maar het begint al vanaf 20 en strekt zich uit tot 30+. Val jij in die leeftijdsgroep, ben je hoogopgeleid en op een punt gekomen dat je niet meer weet wat je met je leven aan moet? Dan zou je er zomaar eens middenin kunnen zitten.

Hoe herken je de quarterlife crisis?
Hoe weet je nu of jij in deze dip zit? Hieronder geef ik de belangrijkste tekenen:
• Je worstelt steeds vaker bij het maken van beslissingen.
• Diep in je hart weet je dat je relatie niet ‘the one’ is en toch blijf erin hangen.
• Je slaapt slecht omdat vragen als wat wil ik, wie ben ik en wat zijn mijn talenten, je bezighouden.
• Je bent onzeker over jezelf en stiekem jaloers op actieve, succesvolle mensen.
• Je hebt een baan waarvoor je nooit echt voor geleerd of gekozen hebt.
• Excelleren is jouw mantra, jouw moto … tenminste dat is in elk geval de indruk die je mensen wilt geven.
• Je droomt volop over wat je eigenlijk zou willen doen, maar komt niet in beweging.
• Je hebt een druk sociaal leven en toch voel je je geregeld eenzaam.
• Je werkt vaak over. Tja, wat moet je anders in je vrije tijd doen?
• Je vraagt je telkens af wat mensen van je vinden.
• Over je gevoelens, levensvragen, teleurstellingen en angsten praten is een echte no-go.
• Je bent vaak oververmoeidheid en niet vooruit te branden.
• Hoofdpijn en slapeloosheid nemen toe.

Is dit een reality check voor jou? Welke tekenen herken jij? Lees verder en ontdek hoe je er vanaf komt.

De route naar Maximaal Leven

De quarterlife crisis: hoe ga jij ‘m te lijf?
Er zijn verschillende manieren om een quarterlife crisis te overleven. De meest effectieve manier is zelfonderzoek. Zelfonderzoek levert je zelfinzicht op en dát is de belangrijkste voorwaarde om erachter te komen wat je nodig hebt om deze crisis te verslaan. Omdat steeds meer mensen hiermee worstelen, heb ik een online training ontwikkelt: De route naar maximaal leven. Via deze gratis training kom je in 7 stappen tot belangrijke inzichten. Ontdek wat je beweegt of juist tegenhoudt, hervind de route naar je energie, dromen en ambities. Meld je vandaag nog aan voor deze gratis training. Wil je eerst wat meer informatie? Klik dan hier.