3 maanden
bouwen aan het ideale werken van jouw werknemer(s)

Als werkgever of HR-manager heb je natuurlijk het beste voor met jouw werknemers. Je wilt dat ze lekker in hun vel zitten en goed presteren op de werkvloer. Toch is er een vreemde verschuiving gaande. De focus van ontwikkeling verschuift steeds meer naar gezondheid en welzijn (duurzame inzetbaarheid) terwijl de POP steeds meer verdwijnt. Het gevolg van het verdwijnen daarvan is dat de verantwoordelijkheid van de persoonlijke ontwikkeling meer bij de werknemer ligt en de sturing van de werkgever steeds meer verdwijnt.

Idealiter heb je werknemers die hart hebben voor de zaak, hard werken, het voortouw nemen, innovatief zijn en goed samen kunnen werken. Maar zo is niet iedereen (van nature).

Ik hoop dat je het met me eens bent als ik zeg dat het jouw taak is om het gebrek aan deze kwaliteiten te spiegelen en om de skills die hiervoor nodig zijn te bieden. 

Hiermee vergroot je het levensgeluk van jouw werknemer én geef je jouw team(s) weer de slagkracht die het in zicht heeft.

Met het Werk! Ideaal programma:

 

  • Vergroot je de duurzame inzetbaarheid van werknemers
  • Laat je werknemers het beste in zichzelf aanspreken
  • Komen talenten naar boven en worden talenten vergroot
  • Nemen werknemers verantwoordelijkheid  voor ontwikkeling
  • Wakker je bevlogenheid, motivatie en enthousiasme aan
  • Wordt samenwerken een vanzelfsprekendheid


Ik help jouw werknemers naar verbinding met hun eigenheid en persoonlijke groei om maximaal te leven en optimaal te werken!
 Hierdoor krijgen ze meer levensgeluk én benutten ze hun volle potentie op het werk.

Eerdere trainingen hadden tijdelijk of geen effect

 

Het Werk! optimaal programma is perfect voor bedrijven met teams die niet optimaal presteren. Dit kan om allerlei redenen zijn en het is goed mogelijk dat je al eerder een poging hebt gedaan om de prestaties te verhogen. Mogelijk heeft dit tijdelijk effect gehad.
Heb je al eerder een training ingezet als:

  • Effectief samenwerken
  • Feedback geven/ontvangen
  • Persoonlijk effectiviteit
  • Time Management

En had dit niet het gewenste effect?
Dan zal je verbaasd staan van het effect van het Werk! Optimaal programma.
Jouw werknemers worden namelijk gemotiveerd om de kennis die wordt opgedaan toe te passen én aan te scherpen. Omdat het programma gedurende 6-12 maanden loopt worden de vaardigheden eigen gemaakt.

Anders dan andere trainingen wordt in dit programma de persoonlijke situatie van de werknemer en niet de bedrijfssituatie als uitgangspunt genomen. Alle vaardigheden dragen bij aan een optimaler leven waardoor de motivatie om de vaardigheden eigen te maken intrinsiek aanwezig zal zijn.

“Anders dan andere trainingen wordt in dit programma de persoonlijke situatie van de werknemer en niet de bedrijfssituatie als uitgangspunt genomen.”

Herken jij een of meer van deze situaties?

Reactief Werkgedrag
Jouw werknemer(s) doen hun werk, maar komen pas écht in actie op het moment dat een fout is ontstaan. Projecten lopen uit en er ontstaan dubbele (niet facturabele) uren. Hierdoor ontstaan onnodig ontevreden klanten of klachten. Je durft hierdoor niet goed op jouw werknemers te vertrouwen, bent brandjes aan het blussen, en je houdt altijd een vinger aan de pols. De tijd die je over hebt voor jouw taken wordt hierdoor sterk beperkt. 

Taakgericht werken
Jouw werknemers missen ‘the bigger picture’. Ze voeren hun taken uit, maar vergeten wat het grotere doel daarbij is. Ze denken niet voldoende (met klanten) mee waardoor het werk niet altijd vanzelfsprekend naar het gewenste eindresultaat leidt. De benodigde creativiteit ontbreekt waardoor je moeite hebt om jonge frisse werknemers vast te houden.

Prioriteiten
Je merkt dat sommige taken helemaal niet worden gedaan en dat belangrijke taken soms lang blijven liggen. De focus neemt regelmatig af en het kost je moeite om de productiviteit hoog te houden. Sterk gezegd voelt het soms als trekken aan een dood paard.
Jouw werknemers hebben het gevoel dat de werkdruk hoog is en jij hebt juist het gevoel dat er weinig werk wordt verzet. (Meestal wordt hier een neerwaardse spiraal ervaren).
 

Egoïstisch en Pleasend gedrag
Je hebt werknemers met de volgende houdingen:


1.  Ik maak mijn werk af, en daarna is het aan mijn collega’s. Het probleem van mijn collega is niet mijn probleem.


2. Ik ben er voor mijn collega’s en ik help ze graag. Het probleem van een collega en minstens zo belangrijk als mijn eigen probleem.

Je ervaart dat sommige werknemers structureel overwerken en gevaar lopen een burnout te krijgen. In dit geval maak je je zorgen over de duurzame inzetbaarheid van deze werknemers omdat ze zich met enige regelmaat ziek melden.

Andere werknemers lijken geen teamplayers te zijn en bakenen hun grenzen sterk af. Een uur overwerken hoort er meestal niet bij.

 

Ben je klaar om jouw werknemers:


… het beste uit zichzelf te laten halen?

… hun eigen talent(en) te laten ontdekken en aan te spreken?
… bevlogenheid te laten ervaren?
… met enthousiasme te zien werken?
… innovatief mee te laten denken?
… in synergie met anderen samen te laten werken en leven?

Ben je klaar om jouw werknemers een life changing programma te bieden
waar jij als werkgever de vruchten van plukt?

"Ik heb me echt kunnen verbeteren tijdens het programma"

Als je weet wie je bent en waar je voor staat in het leven kan je pas echt de eerste stap maken naar persoonlijke groei.

– Erwin –

Dit gaan jouw werknemers leren:

Vrijheid

Ze leren hoe ze op hun manier vrijheid creëeren voor meer RUIMTE in hun leven, zowel thuis als op het werk. Dit geeft ze een positievere en enthousiastere werkhouding omdat ze controle over hun leven claimen.

Visie

Ze ontdekken hun DNA en leren hun drijfveren te vertalen naar motiverende DOELEN. Dit kunnen ze inzetten bij hun ambities op het werk waardoor ze een nuttige en waardevollere werknemer kunnen zijn.

Focus

Ze ondervinden de waarde van prioriteiten stellen zodat ze meer GRIP krijgen en niet langer opgaan in de waan van de dag. Dit levert helderheid op tussen werknemers onderling én verhoogt de productiviteit en inzetbaarheid enorm. 

Wederzijds voordeel

Ze leren win-win denken leidend te maken waardoor POSITIEVE RELATIES worden gebouwd. Dit helpt ze in hun privé situatie, maar vooral ook op het werk. Zowel met collega’s als met klanten ontstaan relaties waarin gelijkwaardigheid en begrip leidend worden.

Empathie

Ze leren positieve RELATIES te VERSTERKEN door in goede en slechte tijden empathie te tonen én te vragen. Hiermee kan de duurzame inzetbaarheid van volledige team worden verhoogd omdat begrip wordt getoond én een helpende hand wordt uitgestoken naar collega’s op momenten dat dat nodig is. Ziekteverzuim daalt hiermee direct. 

Continuering

Ze leren VERANTWOORDELIJKHEID te nemen voor de continuering van hun eigen persoonlijke ontwikkeling en het hooghouden van de tijdes dit programma geleerde tools.

"Als mensen groeien, groeit hun waarde bij klanten"

We hebben voor dit programma gekozen omdat dat echt vanuit het individu de persoonlijke ontwikkeling van het individu centraal stelt.

– Jeroen –

Günter

Ik ging ooit zelf op zoek naar mijn DNA met de kernvragen: wie ben ik en wat zijn mijn talenten? Toen ik dat helder had, stippelde ik een nieuwe koers uit met concrete doelen om daadwerkelijk te doen wie ik was. Die bewustwording in combinatie met de nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden, leidde tot persoonlijke groei en actie naar ander gedrag. Het bezorgde mij door de jaren heen waardevolle resultaten.

Ik haalde het beste uit mezelf en uit de relaties met anderen. Ik creëerde balans in werk en privé en kreeg eindelijk de groei, uitdaging en vrijheid die ik zocht. Het leerproces en mijn ervaringen zijn de bron voor dit life changing 3 maanden programma.

Al meer dan 15 jaar inspireer, train, coach en begeleid ik met veel plezier en succes teams zoals de jouwe. Ik deel al mijn kennis, inzichten en ervaring om de vonk en bevlogenheid over te brengen om maximaal te mogen en kunnen leven & werken.

Het 3-maanden programma

 

Voorbereiding

Om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden en elke deelnemer op maat aandacht te kunnen geven, voer ik met alle deelnemers een intakegesprek. Dit vormt de basis van het leer- en veranderproces tijdens het programma.

1x Tweedaagse

Het programma begint met een tweedaagse inclusief overnachting, waarin we samen werken aan kennis en inzichten over DNA, karakter, kernwaarden, gedrag, doelen en prioriteiten op weg naar optimaal werken.

2x Eéndaagse

Hierna delen we de eerste positieve resultaten en nog lastige situaties gedurende twee ééndaagsen. We werken dan verder aan kennis en inzichten over positieve relaties opbouwen en positief samen werken.

2x Online ‘Hou de zaag scherp’ momentum

Om het leerproces te ondersteunen zijn er twee online ‘Hou de zaag scherp’ momentums. Tijdens de online momentums is er ruimte voor tussentijdse vragen en versterken we het leer- en veranderproces.

Evaluatie opfrisdag

Na 6 maanden volgt de evaluatie opfrisdag. We kijken terug op ieders ingezette weg naar optimaal werken. Wat zijn de resultaten tot nu toe, wat is positief en wat vraagt nog om aandacht? We vieren de successen en bespreken in een laatste evaluatie momentum de ingebrachte aandachtspunten. We helpen elkaar door vragen te stellen, tips en adviezen te geven om ook hierin een doorbraak te creëren.

Locatie livedagen en opfrisdag

De livedagen en opfrisdag vinden plaats op Kasteel Spelderholt in Beekbergen. Het online ‘Hou de zaag scherp’ momentum kan in overleg op locatie bij de klant of ook bij de Kasteel Spelderholt in Beekbergen

“In 2018 hebben we met Günter een traject doorlopen om een volgende stap in de ontwikkeling van ons kantoor en onze mensen te kunnen maken. We hadden behoefte aan een meer gezamenlijke visie op de toekomst, houvast aan gedeelde kernwaarden en een teamspirit die gericht is op persoonlijke ontwikkeling en groei.

Met Günter als katalysator zijn we een intensief maar zeer vruchtbaar traject ingegaan. Günter schuwt niet om je de spiegel voor te houden en door te vragen als hij het gevoel heeft dat niet alles is gezegd. Belangrijk was dat hij in staat was te schakelen in aanpak als de situatie daarnaar vroeg in plaats van krampachtig vast te houden aan het programma.

Aan het eind van het traject hadden we een concreet resultaat in handen en een spoorboekje voor de toekomst. Zowel onze medewerkers als ikzelf als ondernemer/werkgever hebben ontzettend veel geleerd over elkaar en onszelf.

Günter, dank voor je tomeloze inzet, al je kennis en kunde en het bereikte resultaat!”

-Frans –

Individu of Team

Als werkgever kan je zowel een Individu, team of afdeling dit programma laten doorlopen. De effectiefste vorm is wanneer je een volledig team de training in 1 keer en gezamenlijk laat volgen zodat we het programma ook aan kunnen passen aan de doelen van jouw bedrijf.

Heb je een of meerdere werknemers waarvoor dit programma geschikt is, maar wil je niet een volledig team het programma laten doorlopen? Dat kan ook! We hebben een aantal trainingen per jaar op open inschrijving. Jouw werknemer bereikt dan hetzelfde resultaat. Door zijn/haar gedrag zal het gehele team hier profijt van ondervinden.

Mocht je niet weten wie je uit jouw team naar dit programma zou moeten sturen voor een optimaal resultaat, maar wil je wel de verbeterslag? Dan kijken we gezamenlijk naar wie de High Potentials zijn binnen jouw team of onderneming. 

Aftasten

Een jaartraject voor werknemers inkopen is natuurlijk niet niets. Zeker als het om een heel team gaat besluit je dat niet op basis van een website. Deze pagina is er om je een indruk te geven van wat het programma voor jou en jouw team kan doen. 

Graag ga ik met je in gesprek wanneer dit programma voor jou een uitkomst lijkt te zijn. Van mij mag je verwachten dat ik je een eerlijk advies zal geven. Als ik verwacht dat dit traject niet de beste oplossing voor je is dan zal je dit van me horen. 

Tevens help ik je graag de meest geschikte kandidaten binnen jouw team te selecteren.  

Bel / Whatsapp me:  +31(0)652874774 
Of maak een afspraak via onderstaande knop.

Kosten

De kosten zijn uiteraard afhankelijk van het aantal deelnemers.
Wanneer je dit programma voor één werknemer inkoopt kost dat €1.997 ex BTW. Meestal is dit (deels) van het opleidingsbudget van de werknemer te voldoen.  

Mocht je meerdere werknemers of zelfs een heel team dit programma willen laten volgen, dan maak ik graag een offerte op maat. Zeker wanneer we het programma inCompany kunnen uitvoeren zal dit voordelig zijn.

 

"Ik wilde beter mijn grenzen bewaken"

Ik heb de training als waardevol en confronterend ervaren. Het met mezelf aan de slag, en de bewustwording dat het allemaal begint bij dat ik zelf een keuze heb.

– Jeroen –